Oldalak

2011. szeptember 8.

Egy szalag új élete

Egy aprócska történettel kezdeném...
Kedves ismerősömnek a nyár elején meghalt az anyósa. Sok apró dolog maradt a néni fiókjában. Csipkék, anyagdarabkák, szalagok... Ami talán néhány embernek értéktelen, de azoknak akik vonzódnak a textilhez, a kézimunkákhoz kincsek. Ezt tudva a kedves ismerősöm elhozta nekem ajándékba a "kincseket". Mindent kimostam, szétválogattam és bekerültek a fiókokba, dobozkákba, hogy majd alkalomadtán megtalálják méltó helyüket.

Mostanra adódott egy neves alkalom. A kedves ismerősnek ma van a születésnapja, ezért eszembe jutott, hogy legalább egy kis részével megajándékozhatnám annak, amit tőle kaptam. Ezt a szalagot nem tudom, hogy miről tehette el a néni korábban... talán egy szép csokorról :o). Milyen jó lenne, ha a tárgyak is tudnának mesélni...

Ez a szalag most egy tolltartó dísze lett. Nem túl nagy, kb. 2-3 toll fér bele, aprócska, táskába való. A hímzés a szalagon gyönyörű!



Sajnos a képek nem lettek túl jók, mert este későn készültem el vele és ma már át is adtam. A könnyes tekintetből úgy véltem, hogy sikerült örömet szereznem.