Oldalak

2009. október 16.

Talár-sapka




Néhány estét eltöltöttem vele, de elkészült a Talár-sapka. Holnap délelőtt fogom átadni, remélem tetszeni fog az ajándékozottnak.

Először újságpapírból készítettem el a saját fejem alapján a sapkarészét.




Ezután a papírt felvágtam olyan részekre, amelyeket az anyagból is kiszabtam:



Majd elkezdtem összeilleszteni a darabkákat. Itt még inkább egy sárkányrepülőre hasonlít:



A bojtot ebből a rojtból kellett összevarrni, mert sajnos méretben megfelelőt készen nem kaptam.






A sapka tetejére a "tálcát" kemény papírból csináltam. Azt vontam be anyaggal - a tetejét két részből, hogy a bojtot közé tudjam fogni.



Ezt a varrást ki kellett bontanom. :o)) A gombostű alul volt, valójában csak annyit éreztem, hogy kicsit erősebben kellett nyomnom a gázt... de csak a varrás végén szembesültem vele, hogy mi volt a hupli :o))



A sapka bőségét két csíknyi tépőzárral lehet szabályozni:





Anitám volt az egyik modell:




A másik egy kevésbé mozgékony és cseppet sem türelmetlen :o) :





Holnap a nagy rendrakás napja lesz. Anita bulizni megy, a fiúk megint versenyeznek, így nem lesz aki egyéb elfoglaltságot találjon ki nekem. :o)
Vasárnap még remélem megvarrom - a már gazdájának oly régóta ígérgetett kis ágyneműhuzatot - aztán már én is készülök a karácsonyra. Annál is inkább, mert ma gyönyörű anyagot kaptam egy kedves volt Munkatársamtól Aranyosfodorkától és a fantáziám már meglódult tőle a karácsonyi ajándékok irányába. Aranyosfodorka Testvére pedig csodaklassz tollakkal gazdagította a gyűjteményemet. Nagyon szépen köszönöm a kedves ajándékokat!








Nulladik óra

Tegnap végre elérkezett a várva várt nap. Este 1/2 6-ra kellett mennem a tanfolyami megbeszélésre, furcsa volt, hogy már jócskán sötétedett :o((
Amit már biztosan tudok:
- csütörtökönként lesz a tanfolyam, este fél hatkor, 10 alkalom.
- az első két foglalkozáson elsősorban elméleti oktatásban részesülünk, de azért valami apróságot is készítünk. :o)) Az első óra témája az anyagismeret lesz, a másodiké a színelmélet. Ezek a dolgok (is) amiért úgy gondoltam, hogy nagy szükségem van a tanfolyamra, mert éppen az alapok hiányoznak ahhoz, hogy igazán szép dolgok szülessenek a kezem alatt. Sokszor érzem azt, hogy ötletként megjelenik valami klassz dolog a fejemben, de nincs meg a kellő tudásom a megalkotásához. :o)
- egy-egy óra keretében elsajátítunk egy-egy technikát: Részeg ember lépése, Katedrális, Kunyhó, Nagymama virágoskertje, applikáció, tűzés ... majd ezekkel hozunk létre nagyobb dolgokat :o) táska, neszeszer, takaró ...

A tanfolyamra nagyrészt saját eszközeinket kell vinni: ollót, tűt, vonalzót... Így most kellene varrnom valamit, amibe mind ezt beleteszem :o))