Oldalak

2009. szeptember 28.

Ékszertartó



Dia Barátnőm a legutóbbi közös délutánunk alkalmával nagy örömmel lapozgatta a legújabb Tildás könyvemet, a Napsugaras Otthon-t. Sok "Hűűűű" meg "Áááá, de jóóó" hagyta el a száját, így biztosan tudtam, hogy ha ajándékot szeretnék neki, akkor ebből a könyvből bármivel meglephetem, örülni fog neki. Múlt héten volt a névnapja, de csak tegnap délután tudtam neki átadni ezt az ékszertartó állványt. Tudom, hogy a Tildás csodák elsősorban rózsaszínűek, de a Barátnőm nappaliját átgondolva, nem mertem rózsaszín szárnyakkal felöltöztetni. A talp elkészítésében Férjem volt a segítségemre.
Mivel inkább arany, drapp, fekete a berendezése.. ehhez igazítottam a színeket. Nagyon-nagyon örült neki!

Ideteszem a "szabásmintáját", de ha valakinek esetleg a leírásra is szüksége van, csak bátran keressen meg egy email-ben, szívesen elküldöm!


Anitámék osztályába a Tanító néni kért egy fali tárolót, abból az anyagból, amelyből az ebédjegytartó is készült. Ebben szeretnék tartani a WC-papírt, papírtörlőt, papírzsepit és folyékony szappant... most még sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a tisztálkodás fontosságára, bár eddig sem hanyagolták! Így ma elkészült ez a tartó. Bevallom okozott némi fejtörést a WC-papír és papírtörlő guriga derékbőségéből anyagmennyiséget számolni, de mivel gumis lett, remélem a ducibb hengerek is jól elférnek majd benne. (A képek minősége sajnos nem a legjobb, már az esti szürkületben készültek.)


Végül pedig megmutatom nektek mit varrtam a legújabb sk. kedvenc színátmenetes fonalammal. A legfontosabb érv egy apró, gyors minta elkészítése mellett az volt, hogy szerettem volna kipróbálni, engedi-e a fonal a színét mosásnál. Nos, jól vizsgázott a só és ecetfürdő, ugyanis kézmeleg vízben egyáltalán nem engedett... Remélem a sötétebb árnyalatok sem fognak!